Er det delbart?

Sannidal Ungdomsskole inviterer til foreldremøte 02.11.2022 kl. 18.00 i Auditoriet i B-bygget på skolen.

Møtet er i forbindelse med et undervisningsopplegg om deling av bilder og videoer i sosiale medier.

Vi vet at sosiale medier kan være med på å gjøre ungdomstida til mange elever vanskelig av ulike grunner. Vi vet også at det som forelder kan være vanskelig å vite hva som er lov og ikke når det gjelder ulike sosiale plattformer på nettet. Lensmann Marie Kornmo Enger har lang erfaring med dette undervisningsopplegget og skal undervise alle elevene om emnet i begynnelsen av uke 44. Vi ønsker derfor å gi dere som foreldre samme informasjon, slik at det eventuelt kan bli lettere å følge opp hjemme. Gi beskjed til kontaktlærer i Visma om dere ønsker å komme.

 

Politikontakt Marie Kornmo Enger«Barn og unge brukar mobiltelefonar og appar som legg til rette for å ta og dele bilete og videoar. Diverre er det mange som tek og spreier seksualiserte bilete og videoar av seg sjølv og av andre.

Mange trur dei er meir anonyme på internett enn dei eigentleg er. Dette er med på å viske ut grensene for kva som er greitt å gjere. Politiet har sett mange saker der ungdom sender eit nakenbilete til nokon dei stolar på, men biletet delast vidare likevel. Det er ulovleg, og delinga er ein stor påkjenning for den det spreiast nakenbilete av.»

Delbart? er eit undervisningsopplegg laga av KRIPOS for ungdom på 8. – 10. trinn, der ein søkjer å klarleggje kva som er lov og kva som ikkje er lov, og stilar spørsmålet "Er det Delbart?"

 

 

Håper vi ses!

 

Mvh

Mariann Opheim

Sosiallærer v/Sannidal Ungdomsskole

Tilbakemelding